Virve Arvola / Visuaalisen markkinoinnin toimisto Skissi:

 

”Halusin eroon ylimääräisestä säätämisestä”

”Yksinyrittäjän suurimpia vaaroja on urautuminen. Kun koettaa itse tehdä kaiken, ei aina osaa kyseenalaistaa omia ajatusmallejaan. Juuri haastamista yrittäjä kuitenkin tarvitsee.

Itse olen aina ennen koettanut pärjätä omin voimin, ilman ulkopuolista apua. Yrittäjyydessä on kuitenkin paljon muutakin kuin se varsinainen työ. Itselläni kaikki muu on usein mennyt vähän toisella kädellä. Stressiä on tuonut se, jos ei ole ihan perillä kaikesta.

Vuoden 2019 keväällä perustin yhteisöllisen Rohkia-työtilan, ja sen myötä tekeminen vain lisääntyi. Huomasin, että muistikin alkoi ylikuormittua.

Siihen saumaan aloitin Valmennuskumppanin vetämässä ryhmäcoachingissa, jossa ympärillä oli pien- ja yksinyrittäjistä koostuva vertaisryhmä. Olin todella motivoitunut laittamaan asioita kuntoon. Halusin vähentää omaa stressiäni ja päästä eroon ylimääräisestä säätämisestä.

Coaching-jakson aikana kävin muun ryhmän kanssa läpi omia tavoitteitani yrittäjänä. Puhuimme itsensä johtamisesta, ajankäytön suunnittelusta ja yrittäjän jaksamisesta. Heini kuunteli meitä tarkoin, auttoi näkemään mahdollisuuksia ja antoi työkaluja ratkaisujen löytämiseen. Ulkopuolinen ihminen usein näkee kirkkaammin ja pystyy tekemään kysymykset, joita ei itselle osaisi esittää.

Ryhmässä oivalsin, että yrityksestä ja alasta riippumatta kaikki pohtivat samanlaisia asioita. Kun ongelmista puhutaan yhdessä, ne eivät enää ole hahmottomia möykkyjä vaan niistä tulee käsinkosketeltavia. Silloin niitä on helpompaa ryhtyä selättämään.

Aloin tarkastella omaa ajankäyttöäni uudella tavalla sekä työssä että sen ulkopuolella. Nyt haluan järjestää aikaa myös niille asioille, jotka tuovat hyvinvointia. Konkreettinen askel oli hankkia avuksi tilitoimisto.

Ennen arki oli hahmotonta ja sekavaa, nyt se on saanut ryhtiä ja säätäminen on vähentynyt. Kaaoksen voi taltuttaa, jos haluaa. Nyt ajattelen myös niin, että aina kun on tulossa jotain uutta ja isoa, otan ehdottomasti tuekseni asiantuntijan. Se on myös investointia itseen ja omaan työhön.

Coaching-jakson henkilökohtaisessa osiossa halusin keskittyä myynnin kehittämiseen. Siihen saakka olin karttanut suunnitelmallista myyntityötä ja luottanut siihen, että asiakkaat löytävät palvelut ilmankin. Hahmottelimme, mihin palveluihin haluan myyntityössä keskittyä ja mitkä ovat niille oikeat kohderyhmät.

Kun teen säännöllisesti myyntityötä, se vähentää stressiä hiljaisempina aikoina. Tiedän että olen ainakin yrittänyt tehdä jotain asian eteen.

Myyntiin liittyy helposti pelkoa torjutuksi tulemisesta. Samalla tulee asettaneeksi itselleen liikaa rajoituksia. Coachingin avulla olen löytänyt itselleni luontevia tapoja tehdä myyntityötä. Yrittäjyyteen tuo iloa ja vapauden tunnetta, kun ei ole asioita joita pitäisi vältellä.”

Yhteystiedot

Valmennuskumppani
Heini Salmu Oy

Kalajoentie 407, 85100 Kalajoki

P. 040 515 8156
info@valmennuskumppani.fi