Yrittäjän ajanhallinnan verkkokurssi

Tuntuuko siltä, että vuorokaudesta loppuvat tunnit kesken?

Kuluvatko päiväsi kiireen kourissa ja tulipaloja sammutellessa?

Haluaisitko saada aikaa ajattelulle ja tärkeille töillesi?

Jos ajankäytön hanskaaminen tuntuu sinusta haasteelliselta, et ole yksin tuntemuksesi kanssa. Nykymaailma ja erityisesti työelämä on muuttunut koko ajan vaativammaksi ajanhallinnan kannalta ja yrittäjänä toimiminen tuo omat lisäpaineensa ajankäyttöön: tehokkuusvaatimukset kasvavat töissä ja ne pyrkivät leviämään myös vapaa-ajan puolelle.

Muutokset ovat jatkuvia ja muutostahti on yhä nopeampaa. Teknologia ja digilaitteet tehostavat työtämme, kun työ ei ole enää paikkaan tai aikaan sidottua. Tällä on kuitenkin kääntöpuolensa; tunnemme helposti, että meidän pitää olla jatkuvasti tavoitettavissa. Työt seuraavat mukanamme kaikkialle, eikä töistä irrottautuminen ja palautuminen aina ole helppoa. Kasvava informaatiotulva ja jatkuvat keskeytykset heikentävät keskittymistämme.

Monelle yrittäjälle kiire ja stressi ovat tuttuja seuralaisia. Yrittäjän hyvinvointi ja jaksaminen luovat kuitenkin pohjan menestyvälle yritystoiminnalle ja yrityksen kehittämiselle. Haluathan sinäkin, että sinulla on aikaa ja voimia nauttia niin työstäsi kuin myös sen hedelmistä?

Tässä tilanteessa tarvitaan entistä enemmän itsensä johtamisen taitoja ja pysähtymistä oman ajankäytön äärelle. Heini Salmu on tiivistänyt kurssiin yli 10 vuoden kokemuksensa yrittäjänä ja valmentajana.

Yrittäjän ajanhallinnan verkkokurssin tavoitteena on tasapainoinen ajanhallinta ja sujuva arki: töiden mielekäs, tehokas ja tuottava tekeminen niin, että myös omasta hyvinvoinnista huolehtimiselle ja muille elämän tärkeille asioille jää aikaa. Kurssi auttaa sinua ottamaan ajankäyttösi ja työtehtäväsi omaan hallintaasi ja lisää sitä kautta hallinnan tunnetta, aikaansaavutta ja hyvinvointiasi arjessa.

Kurssi koostuu 11 osiosta, joissa käsitellään aina yhtä asiakokonaisuutta. Joka osiossa on 5-20 minuutin mittainen video sekä siihen liittyvä tehtävä asian soveltamisesta oman arkeesi. Suosittelen etenemään kurssin järjestyksessä – rauhassa omaan tahtiisi. Jokaisen osion asioiden käsittelylle ja tehtäville kannattaa varata riittävästi aikaa, jotta saat vietyä niissä käsitellyt asiat arkeesi. Kurssin ohjelma etenee selkeästi ja se auttaa sinua tekemään tietoisia päätöksiä omasta ajankäytöstäsi ja viemään nämä päätökset omaan arkeesi. Se auttaa sinua rakentamaan elämästäsi omien arvojesi mukaista ja itsesi näköistä.

Ajanhallinta on mitä suurimmassa määrin itsensä johtamista ja siksi kurssi lähtee liikkeelle oman ajankäytön tavoitteen kirkastamisesta eli siitä mikä on sinulle tärkeää elämässäsi ja työssäsi yrittäjänä. Mitä sinä haluat kalenteriisi ja elämääsi mahtuvan – millaista elämää haluat elää? Näiden asioiden selkiyttäminen vaatii itsensä äärelle pysähtymistä ja itsetuntemusta, omien ajankäytön vahvuuksien ja kehittämiskohteiden tunnistamista.

Osana itsetuntemusta opettelet tunnistamaan ja taklaamaa myös itsellesi tyypillisimmät aikavarkaat. Ajankäytön nykytilan arvioinnin yhteydessä tunnistat tärkeimmät työtehtäväsi ja toisaalta myös ne, jotka voit delegoida tai karsia kokonaan. Sen jälkeen suunnittelet ajankäyttöäsi priorisoimalla ja organisoimalla työntekoa niin, että tärkeimmille asioille on riittävästi aikaa. Saat myös käytännönläheisiä työskentelyn tehostamiskeinoja yksilö- ja yritystasolle. Näiden asioiden pohjalta rakennat oman ajankäytön suunnitelmasi, jolla viet ajanhallinnan tavoitteesi arkeesi.

Valtaosa kurssin sisällöstä keskittyy ajanhallintaan yksilötasolla ja yrittäjän näkökulman erityispiirteet kulkevat mukana koko ajan. Samat periaatteet soveltuvat hyvin myös muille, jotka toimivat itsenäisissä tulosvastuullisissa tehtävissä ja voivat vaikuttaa omaan ajankäyttöönsä. Kurssin menetelmät pohjautuvat monipuolisiin lähteisiin sekä laajaan käytännön kokemukseen. Kaikkia työkaluja on testattu käytännössä. Ne eivät ole sidottuja tiettyihin teknisiin ohjelmistoihin tai sovelluksiin, vaan voit toteuttaa menetelmiä myös paperilla ja kynällä.

Kurssi sisältää:

  • Selkeästi etenevän, perusteellisen ja käytännönläheisen ohjelman, jossa voit edetä omaan tahtiisi
  • Työkaluja ja menetelmiä, jotka auttavat sinua tekemään tietoisia päätöksiä omasta ajankäytöstäsi ja viemään nämä päätökset omaan arkeesi
  • 11 osiota, joissa yhteensä yli kaksi tuntia videoluentoja
  • Videoihin liittyvät tehtävät, joissa sovellat käsiteltyjä asioita omaan arkeesi
  • 50 € alennuskoodit Valmennuskumppanin verkkokauppaan WorkPlace Big Five -profiiliin, DiSC-työyhteisöprofiiliin, Firstbeat Life -hyvinvointivalmennukseen sekä henkilökohtaiseen coachingiin, joita voit hyödyntää ajanhallinnan tueksi. Etujen yhteenlaskettu arvo on 200 €!

Tilaa yrittäjän ajanhallinnan verkkokurssi ja lähde matkalle kohti parempaa ajankäytön hallintaa ja omannäköistä arkea!